top of page

Навіщо потрібний тренер у велоспорті?

Оновлено: 12 квіт. 2022 р.

Ми говоримо саме про спорт: гонки, результати в протоколі та їх поліпшення. Ви вже купили хороший велосипед, і у вас є бюджет на роботу з тренером. Але ви все ще сумніваєтеся, чи потрібен він вам. Так ось саме час зрозуміти, коли він вам потрібен.

На початковому рівні, коли ви не можете організувати регулярний тренувальний процес, будь-які заняття зроблять вас сильнішими. Катайтеся більше, їжте добре та спіть. Захочете чогось більшого, доведеться будувати режим. Тренуватися 4-6 разів на тиждень і перестати їсти сміття. Налаштувати посадку та купити хоча б пульсометр.

Через рік інший ви впираєтеся в стелю і стати швидше вже не вийде. Потрібні серйозніші заходи, і можливо послуги тренера. Інакше якщо продовжите ганятися в такому режимі – рано чи пізно робити це набридне через відсутність прогресу.

Що ж покращить ваші результати тепер? Планування певної роботи з пульсу або потужності, особливе харчування, регулярність тренувань, досвід ведення гонки. Обов'язково на цьому етапі чітко знати свої сильні та слабкі сторони та розуміти, що потрібно робити для їх тренування.

Дотримання жорсткого режиму, робота за планом теж рано чи пізно доводить вас до краю. Швидше та довше їхати не виходить. На цьому етапі без послуг тренера не обійтись. Або ви самі ним стаєте, або співпрацюєте з фахівцем. Які фундаментальні знання та досвід потрібні для кваліфікації фахівця, здатного покращити результат на гонці?

  1. Знання періодизації - багато залежить від уміння планувати піки у підготовці, аналізувати дані та виділяти тенденції.

  2. Знання дієтології, фармакології - швидкість та якість відновлення та готовності працювати ще потужніше.

  3. Знання веломеханіки – велоспорт це технічний вид спорту. Підготовка за 10 000 євро може провалитись, якщо у вас відмовить задній перемикач перед стартом.

  4. Знання психології спорту – вміння концентруватися на цілі, мотивувати для максимального результату, психологія терплячості.

  5. Знання фізіології – розуміння індивідуальних особливостей, відстеження біомаркерів, контроль здоров'я.

  6. Знання тактики - вміння бачити гонку, приймати рішення, коли ж потрібно зробити вирішальний крок.

  7. Знання біомеханіки – ефективна техніка педалювання, техніка проходження складних ділянок, індивідуальне налаштування посадки.

Схоже на добротний курс університету. Чи готові гризти граніт науки і набивати шишки? Чудово! В іншому випадку – вам потрібен тренер.

53 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Остеопатія BioFit. Корекція хребта.

Остеопатія BioFit - комплексна методика, що включає різноманітні види масажу: класичного лікувального точкового акупунктурного рефлекторного східного масажу Шіатцу Су Джок елементи мануальної терапії

bottom of page